regulacja pod lędźwie fotela... ;/ co zepsulem ?:P

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• regulacja pod lędźwie fotela... ;/ co zepsulem ?:P

czekam na wykres Nexusa po zamontowaniu sprzętu. Będe miał namiastkę tego co postaram się zrobić w niedługim okresie czasu :szeroki_usmiech u siebie!!!

regulacja pod lędźwie fotela... ;/ co zepsulem ?:P

otóż wsiadałem dziś i cos dziwnie strzelilo, a jak zacząłem kombinowac co to bylo, to odkryłem, ze to ta zapaćkana regulacja, teraz sie wpada jak w beczke :grrr
    pokretłem mozna krecic caly dzien i nic, mieliscie cos podobnego?? da sie to naprawic czy trzeba rozbierac fotel? moze pomoze jak sie piescią walnie w odpowiednie miejsce :hmm

Komentarz

• Mach
      Rider
      • 2004
      • 349

Re: regulacja pod lędźwie fotela... ;/ co zepsulem ?:P

Zamieszczone przez adik_s
      otóż wsiadałem dziś i cos dziwnie strzelilo, a jak zacząłem kombinowac co to bylo, to odkryłem, ze to ta zapaćkana regulacja, teraz sie wpada jak w beczke :grrr
      pokretłem mozna krecic caly dzien i nic, mieliscie cos podobnego?? da sie to naprawic czy trzeba rozbierac fotel? moze pomoze jak sie piescią walnie w odpowiednie miejsce :hmm
      przez tapicerke to raczej slabo to bedzie naprawiac :wink: :diabelski_usmiech
      A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

przez tapicerke to raczej slabo to bedzie naprawiac
        wiec wlasnie pytam czy da sie kopa zasadzic zeby wskoczylo na swoje miejsce :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

Ja mam to samo w fotelu kierowcy, i też bym naprawił . Jak by ktoś wiedział to niech da znać, a jak nie to sam się wezmę i dam zanć :wink:

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Walniecie to raczej nic nie pomoze. Jak cos chrupnelo tzn ze cos peklo albo przeskoczylo tylko. Bez rozbiorki fotela to nic nie poradzicie. Obicie powinno zejsc po odczepieniu na dole. Aha jak macie boczne poduchy i do rozebrania fotela wyjmiecie go z auta to pewnikiem odepniecie przewod do poduchy. Radze nie przekrecac potem kluczyka bo zostanie blad w sterowniku i poducha moze sie wylaczyc :twisted: A tak jak sie tylko odepnie zrobi co trzeba i posklada po czym podepnie znow to bledu nie powinno byc.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• slavi
              Rider
              • 2004
              • 422

Zamieszczone przez Maicroft
              Walniecie to raczej nic nie pomoze.
              Ta regulacja pod ledzwia jest na lince. Lubi pekac a jako czesc zamienna nie wystepuje.
              Auto linka dorabia taka za jakies 30,- (dlugosc to chyba bylo 34cm nie pamietam dokladnie) dorobilem sobie grubsza .
              Oparcie fotela rozbiera sie od dolu, taki plastikowy 'zatrzask' na calej szerokosci.
              Potem tapicerka sie ladnie odchyla do gory ... nawet szyc nie trzeba

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

otóż wsiadałem dziś i cos dziwnie strzelilo, a jak zacząłem kombinowac co to bylo, to odkryłem, ze to ta zapaćkana regulacja, teraz sie wpada jak w beczke
                kolega pozwoli, że się ciut dołacze do tematu :wink:

Czy zauważyliście , zę z fotela coś się sypie?U mnie notorycznie (nie w dużych ilościach ale jednak) co odkurzanie(czyli przynajmniej raz w tygodniu) zbiera się jakby odrobiny gąbki pod fotelem kierowcy.... :?
                Pod drugim fotelem nic nie widać, ale moje auto wozi głównie mnie więc fotel pasażerski jest nieużywany....

Komentarz

• Samiec
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4287
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                  Czy zauważyliście , zę z fotela coś się sypie?U mnie notorycznie (nie w dużych ilościach ale jednak) co odkurzanie(czyli przynajmniej raz w tygodniu) zbiera się jakby odrobiny gąbki pod fotelem kierowcy.... :?
                  Pod drugim fotelem nic nie widać, ale moje auto wozi głównie mnie więc fotel pasażerski jest nieużywany....
                  U mnie z foteli nic sie nie sypie(przewaznie w 2 osoby jezdze) ,ale za to znajduje jakies srobki :wink:
                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Cholera, a chcialem w swojej Drive wymienic fotele na takie wlasnie z regulacja. Nie ma sensu w takim razie?...

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

Zamieszczone przez eM
                      Cholera, a chcialem w swojej Drive wymienic fotele na takie wlasnie z regulacja. Nie ma sensu w takim razie?...
                      IMO sens jest jak najbardziej. Sa naprawde duzo bardziej wygodne, przynajmniej dla mnie.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Zamieszczone przez Purchawa
                        Zamieszczone przez eM
                        IMO sens jest jak najbardziej. Sa naprawde duzo bardziej wygodne, przynajmniej dla mnie.
                        Wiesz gdzie najlepiej je zakupic? Czy pozostaje tylko ASO?

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Zamieszczone przez eM
                          Niestety nie mam pojecia. Ja mialem z podparciem w standardzie.
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Zamieszczone przez arci9
                            Karolowi się sypie, pogadacie sobie na spocie :szeroki_usmiech
                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                            http://www.disi-tune.pl
                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• Samiec
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4287
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez eM
                              Czesto sa na allegro ,moze tam ? :roll:
                              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

do czasu jak sie nie rozwali to jest sens bo jest duzo wygodniej, ustawiasz sobie jak ci wygodnie... zanim weszla wersja drive byla nature i wtedy bylo w standardzie :szeroki_usmiech tak samo jak halogeny i poduchy boczne :szeroki_usmiech ale korbką trzeba szybki dalej krecic :roll:

[ Dodano: Wto 19 Kwi, 05 22:43 ]
                                arci9 napisał:
                                Czy zauważyliście , zę z fotela coś się sypie?U mnie notorycznie (nie w dużych ilościach ale jednak) co odkurzanie(czyli przynajmniej raz w tygodniu) zbiera się jakby odrobiny gąbki pod fotelem kierowcy....

u mnie nic sie nie sypie... tylko zapinki od pokrowców sie przewalają po caly samochodzie... a pokrowce niezbedne bo moj tata pali w samochodzie :grrr :grrr :grrr juz spadł mu pet i jest fotel lekko przypalony :smokedevil wrrrr a za to i od razu :czerwona:
                                nie rozumiem jak mozna tak nie dbac o autko ad:

Komentarz

• karolz
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 823

arci9,
                                  Czy zauważyliście , zę z fotela coś się sypie?U mnie notorycznie (nie w dużych ilościach ale jednak) co odkurzanie(czyli przynajmniej raz w tygodniu) zbiera się jakby odrobiny gąbki pod fotelem kierowcy....
                                  mam to samo :evil:
                                  jeszcze nie zdazylem poinformowac ASO o tym, w czwartek bede w wiadomej sprawie w aso i nie omieszkam poinformowac ich o tym :?
                                  NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• futer
                                    Drive
                                    • 2005
                                    • 60

widze ze od ostatniej odpowiedzi w tym temacie minelo sporo czasu.
                                    Czy udalo sie komus naprawic regulacje odcinka ledźwiowego?
                                    Ja borykam sie z tym problemem od jakiegos czasu
                                    futer
                                    1.8T
                                    czysta benzyna (bez LPG)

Komentarz

• paulm
                                      Ambiente
                                      • 2005
                                      • 108

Naprawa ogranicza się tylko do wymiany linki - w mojej Octavii była już trzykrotnie wymieniana. :szeroki_usmiech

Komentarz

• futer
                                        Drive
                                        • 2005
                                        • 60

Zamieszczone przez paulm
                                        Naprawa ogranicza się tylko do wymiany linki - w mojej Octavii była już trzykrotnie wymieniana. :szeroki_usmiech

zalecasz serwis,
                                        czy mozna to zrobbic w warunkach domowych (garazowych)?
                                        czy grozi mi zniszczenie poduszki w oparciu fotela
                                        futer
                                        1.8T
                                        czysta benzyna (bez LPG)

Komentarz

• paulm
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 108

Zamieszczone przez futer
                                          zalecasz serwis,
                                          Nie wiem, czy wogóle coś takiego serwis naprawia. Ja naprawiałem to w warunkach domowych. W moim samochodzie nie ma poduszek bocznych, więc nie miałem z tym kłopotu. Moim zdaniem nie powinno się nic stać z poduszkami. - Ale przed rozpoczęciem rozbierania czego kolwiek najlepiej je odłącz !

Komentarz

• futer
                                            Drive
                                            • 2005
                                            • 60

Zamieszczone przez paulm
                                            Zamieszczone przez futer
                                            zalecasz serwis,
                                            Nie wiem, czy wogóle coś takiego serwis naprawia. Ja naprawiałem to w warunkach domowych. W moim samochodzie nie ma poduszek bocznych, więc nie miałem z tym kłopotu. Moim zdaniem nie powinno się nic stać z poduszkami. - Ale przed rozpoczęciem rozbierania czego kolwiek najlepiej je odłącz !
                                            Podpowiedz cos na temat rozbierania fotela.
                                            Np. jak zdjac obicie?
                                            futer
                                            1.8T
                                            czysta benzyna (bez LPG)

Komentarz

• paulm
                                              Ambiente
                                              • 2005
                                              • 108

Zamieszczone przez futer
                                              Podpowiedz cos na temat rozbierania fotela.
                                              Np. jak zdjac obicie?
                                              Jeśli masz boczne poduszki to przede wszystkim je odłącz. (Kostka powinna być pod fotelem.) Zdejem pokrętło (jest na wcisk) i odkręć ten mechanizm (który naciąga linke - nie wiem jak się fachowo nazywa ) Z tyłu, na dole fotela jest plastikowa spinka (na całej szerokośći). Trochę cieżko ją rozpiąć, ale jest do zrobienia :wink: Następnie podnosisz tapicerkę do góry, zrób to ostrożnie, żeby nie powyrywać haczyków z gąbki (od przedniej strony), z tyłu do odpięcia są 2 haczyki na gumkach po bokach. Potem delikatnie wypnij cały ten układ regulacji.

Komentarz

• futer
                                                Drive
                                                • 2005
                                                • 60

paulm,
                                                dzieki
                                                futer
                                                1.8T
                                                czysta benzyna (bez LPG)

Komentarz

• Nexus6
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4847
                                                  • Volkswagen

futer tylko rozłączanie wtyczek od bocznych poduszek rób przy odłączonym aku,
                                                  lub wyjętym bezpieczniku :diabelski_usmiech
                                                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Pracuję...